Жебрівський пропонує об'єднати Луганську і Донецьку ВЦА

Жебрівський пропонує об'єднати Луганську і Донецьку ВЦА

Укрінформ
Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський виступає за створення єдиної військово-цивільної адміністрації для Донецької й Луганської областей і проти підпорядкування її Оперативному штабу.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

Коментуючи передбачену в законопроекті "Про відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей" норму про підпорядкування військово-цивільних адміністрацій Оперативному штабу, Жебрівський сказав: "Я думаю, що це буде помилкове рішення. Навпаки, на моє переконання, треба серйозно посилити військово-цивільні адміністрації".

На його переконання, правильно було б зробити єдину військово-цивільну адміністрацію на дві області.

"Керівник цієї військово-цивільної адміністрації повинен бути не менше від рівня заступника секретаря РНБО і в тому числі член уряду, щоб невідкладно опрацьовувати питання, які є на тих територіях. Першим заступником повинна бути військова людина, яка, безумовно, повинна здійснювати військову операцію", - вважає Жебрівський.

"Зрозуміло, що цей штаб, оперативне командування, як кажуть, має складатися, по-перше, з політичної фігури, керівника військово-цивільної адміністрації, першого заступника – це військового, голів ОДА, заступників керівника військово-цивільної адміністрації", - додав він.

Голова Донецької ВЦА додав, що готується писати доповідну на ім'я президента, де викладе своє бачення ситуації.

"Я зараз завершую своє бачення і, безумовно, рапорт чи доповідну буду писати на ім’я президента, сферою відповідальності якого є це все питання. Я думаю, що законопроект обов’язково буде враховувати ті настанови, які виставив президент", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що найближчим часом завершиться розробка законопроекту про зміну підходу до бойових дій на Донбасі, і парламент його оперативно розгляне.

Новий закон передбачатиме створення замість штабу АТО Оперативного штабу з найширшими повноваженнями, якому будуть підпорядковані всі армійські й силові структури, військово-цивільні адміністрації, а також визнання окремих районів Донбасу окупованими територіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-