Берлін вітає домовленість про

Берлін вітає домовленість про "хлібне перемир'я" на Донбасі

Укрінформ
Берлін вітає досягнуту напередодні у Мінську Тристоронню контактною групою домовленість про встановлення перемир'я на Донбасі на період збирання урожаю.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

 "Це добре, що сторони за посередництвом ОБСЄ вчора домовилися про припинення вогню на період збирання урожаю, яке повинне буде діяти з опівночі суботи по всій лінії зіткнення", - заявив міністр.

Таке припинення вогню має не лише забезпечити можливість збирання урожаю, воно має врятувати життя, зазначив дипломат, нагадавши, що в останні місяці вздовж лінії зіткнення було вбито надто багато людей.

За його словами, дуже важливо, щоб перемир'я, про яке домовилися вже давно, нарешті почали дотримуватися й обидві сторони змогли почати відведення важких озброєнь і розводити війська.

Важливо також, додав глава МЗС, щоб Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ могла стежити за дотриманням домовленості про припинення вогню. Для цього спостерігачам потрібний безперешкодний і безпечний доступ по всій області конфлікту, підкреслив Габріель. Напади і перешкоджання, з якими спостерігачі стикаються в останні дні й тижні, особливо у неконтрольованій Києвом зоні, мають негайно припинитися, підкреслив німецький міністр. 

 Як раніше повідомлялося, напередодні у Мінську у ході чергового засідання Тристоронньої контактної групи було запропоновано встановити перемир'я на період збирання урожаю на Донбасі з 24 червня 2017 по 31 серпня 2017 року. З цією пропозицією погодилися всі учасники, запевнив спецпредставник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-