Кучма сказав, коли почнеться обмін полоненими

Кучма сказав, коли почнеться обмін полоненими

Укрінформ
Представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявляє, що на наступній зустрічі в Мінську мають бути узгоджені розбіжності в списках полонених і розпочнеться обмін. 

Про це він заявив журналістам у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До кінця список ще не узгодили. Є ще розбіжності по списку. Але процес верифікації завершили, всі з цим погодилися. Ви знаєте, що до цього та сторона ні в якому разі не погоджувалася", - зазначив Кучма.

За його словами, з української сторони проблем немає, а розбіжності невеликі.

"Домовилися, що на зустрічі, яка буде 5 числа (липня), до 5 числа ми всі ці проблеми повинні вирішити і розпочати процес обміну",- зазначив Кучма.

Як повідомлялося, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко заявляла, що українська сторона ще наприкінці травня завершила процедуру верифікації осіб, яких можна помилувати заради звільнення українських полонених, але які відмовляються переміщатися в ОРДЛО.

За її словами, проблема залишається лише в тому, “коли інша сторона перестане вигадувати надумані причини зволікання і ми узгодимо дату звільнення".

20 червня Геращенко заявила, що в полоні у терористів на Донбасі перебуває 131 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-