Рада підняла зарплату помічникам нардепів

Рада підняла зарплату помічникам нардепів

Укрінформ
Верховна рада ухвалила постанову, яка передбачає покращення оплати праці помічників-консультантів нардепів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, постанову "Про внесення змін до постанови Верховної Ради України "Про забезпечення діяльності народних депутатів України" підтримав 251 народний депутат. 

Зокрема, передбачено збільшення фонду оплати праці помічників-консультантів народних депутатів. Наразі їх фонд оплати праці становить дві зарплати депутата, але без премії у розмірі 25%. Тому розмір фонду збільшується до двох місячних зарплат народного депутата, враховуючи премію.

Зазначається, що прийняття постанови є необхідною та дозволить певною мірою покращити умови оплати праці помічників-консультантів народних депутатів України "в контексті загальних змін, що відбуваються в оплаті праці працівників державних органів".

Крім того, у поданні до проекту постанови йдеться про те, що реалізація положень не потребує додаткового фінансування, а буде здійснюватися за рахунок існуючої економії бюджетних коштів, передбачених на оплату праці в розрізі бюджетної програми 0111010 «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-