Троє нардепів продовжують голодування на Банковій

Троє нардепів продовжують голодування на Банковій

Фото
Укрінформ
Під Адміністрацією Президента продовжують голодувати голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд і народний депутат Тарас Пастух.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, народні депутати сидять біля входу до Адміністрації Президента, вкрившись покривалами від холоду, вживають тільки воду.

Голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк повідомив, що сьогодні вночі голодуючі спали в наметі, оскільки було холодно. Намет був розкладений біля Адміністрації Президента.

Як повідомлялося, Олег Березюк 19 червня оголосив голодування з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Водночас Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Тим часом вибухнув скандал через те, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Прем'єр заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що "Львівська міська рада, міський голова або не може, або не здатен" займатися цією проблемою.

21 червня віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, який очолює урядову команду з допомоги Львову у вирішенні сміттєвої кризи, заявив, що потрібно 2 тижні, щоб повністю звільнити місто лева від накопиченого сміття. За його словами, розроблено план дій як на найближчий період, так і на перспективу. План включає як разове вивезення твердих побутових відходів, так і системне очищення контейнерних майданчиків. Також віце-прем'єр додав, що можливо, влада звернеться до мешканців Львова з проханням допомогти прибрати місто.

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-