Порошенко: Сьогодні українське питання об'єднує Сполучені Штати Америки

Порошенко: Сьогодні українське питання об'єднує Сполучені Штати Америки

Укрінформ
Українське питання, яке міцно об'єднало республіканців і демократів у Конгресі США, наразі об'єднує й нову адміністрацію президента Дональда Трампа.

Таке переконання висловив у середу після зустрічей у Капітолії Президент України Петро Порошенко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні головний висновок, головний результат нашої поїздки – те, що сьогодні Україна об'єднує Сполучені Штати Америки", - заявив глава Української держави.

Він наголосив, що раніше йшлося лише про двосторонню підтримку в Палаті представників і Сенаті американського Конгресу. "Сьогодні ми можемо наголошувати це стосовно виконавчої влади Сполучених Штатів, стосовно нової адміністрації", - підкреслив Президент України.

У цьому зв'язку він подякував президенту Дональду Трампу "за дуже потужну підтримку" України, віце-президенту Майку Пенсу, Державному секретарю Рексу Тіллерсону, а також всім представникам американської адміністрації, "які продовжують стояти разом з українським народом".

Порошенко також зауважив, що на рівні зовнішньополітичних відомств запланована "низка кроків щодо посилення нашої співпраці". Крім того, за його словами, найближчим часом Україну відвідають декілька ключових членів нової президентської адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-