Набув чинності закон про скасування

Набув чинності закон про скасування "закону Савченко"

Укрінформ
У середу, 21 червня, набув чинності Закон України "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув’язнення", яким скасовується так званий "закон Савченко".

Відповідний документ, опублікований у газеті "Голос України" 20 червня, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Згідно з законом, частину п'яту статті 72 "Правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення" Кримінального кодексу України викладено в новій редакції, відповідно до якої попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими у частині першій цієї статті.

При призначенні покарань, не зазначених в частині першій цієї статті, суд, враховуючи попереднє ув'язнення, може пом'якшити покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення" 18 травня 2017 року. Президент Петро Порошенко підписав цей закон 17 червня. 

Згідно з ухваленим у листопаді 2015 року "законом Савченко", у разі засудження особи до позбавлення волі суд зараховує термін попереднього ув'язнення в строк відбуття покарання з розрахунку "один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі".

За даними заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна, за час дії "закону Савченко" на вулиці України передчасно вийшло більше 10 тисяч осіб, які вже вчинили більше 2 тисяч тяжких злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-