Порошенко обговорив із Трампом кроки впливу на Росію у виконанні

Порошенко обговорив із Трампом кроки впливу на Росію у виконанні "Мінська"

Укрінформ
Президент України обговорив з президентом США Дональдом Трампом, який незабаром братиме участь у саміті “Великої двадцятки”, детальні кроки для реалізації Мінських угод, які не хоче виконувати Росія.

Про це заявив глава Української держави за результатами зустрічі у вівторок з президентом Трампом і віце-президентом США Майклом Пенсом у Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Було наголошено на тому, що США підтримують, залишаються відданими Мінським домовленостям. Впевнений в тому, що ми маємо вимагати від Росії повної імплементації Мінських домовленостей. При чому безпековий пакет, який полягає у тому, що має бути припинений вогонь, відведені російські артилерія, танки, системи залпового вогню, забезпечений безперешкодний доступ Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до усієї території включно з кордоном. І ми детально обговорили кроки, які зараз будуть зроблені, напередодні візиту президента Трампа до Європи”, - сказав він.

Порошенко нагадав, що рівно три роки тому, після обрання Президентом, ним було презентовано Мирний план, який став основою Мінських домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, саміт “Великої двадцятки” відбудеться в Гамбурзі 7-8 липня. В рамках саміту Трамп може зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-