Сироїд приєднується до голодування Березюка

Сироїд приєднується до голодування Березюка

Оновлено
Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд приєднується до голодування Березюка

Про це вона заявила з трибуни Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я приєднуюся до нього (до Олега Березюка - ред.), я буду голодувати”, - сказала вона.

За її словами, таким чином, цією акцією вони намагатимуться "захистити людей від свавілля влади".

Наразі Сироїд веде пленарне засідання через відсутність у президії Голови ВР та його першого заступника.

Як повідомлялося, лідер фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березюк у понеділок, 19 червня, оголосив голодування на підтримку львів'ян, які вже тривалий час потерпають від "сміттєвої кризи".

Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив сподівання, що у Березюка, який оголосив голодування, "дуже скоро з'являться підстави для припинення його".

Нагадаємо, що прем’єр Володимир Гройсман заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області, "якщо вони (львівська міська влада - ред.) не можуть цього зробити". Також Гройсман звернувся на всю країну: "Шановні міські та сільські голови, голови державних адміністрацій, якщо до вас раптом звернеться Андрій Іванович Садовий по допомогу щодо підтримки у вивезенні сміття зі Львова, будь ласка, якщо можете, допоможіть".

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка заявив, що вбачає у рішенні глави парламентської фракції "Самопоміч" Олега Березюка оголосити голодування на знак солідарності з львів'янами ознаки політичної вистави.

Також 19 червня вибухнув скандал через те, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини – не дали жодного голосу за  прийом твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Раніше львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття. За даними міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів. У мерії заявляють, що ситуація критична і загрожує небезпекою для здоров'я населення та життєдіяльності міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-