РФ відкидає

РФ відкидає "хорватський сценарій" на Донбасі, бо на злодії шапка горить - Тимчук

Укрінформ
Керівництво РФ на чолі із Володимиром Путіним гостро критикує можливість "хорватського сценарію" для врегулювання конфлікту на Донбасі, оскільки цей варіант означає кінець кривавої авантюри та окупації росіянами частини Східної України.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук.

"МЗС РФ жорстко розкритикував можливість "хорватського сценарію" для врегулювання конфлікту на Донбасі. Ця істерика - стовідсоткова ілюстрація до картини "на злодієві шапка горить". Оскільки "хорватський сценарій", будучи повністю відповідним до стратегії мирного врегулювання проблеми Донбасу (з якою згоден Путін - але лише на словах), вмить множить на нуль усю донбасівську криваву авантюру Кремля", - йдеться у повідомленні. 

За словами Тимчука, причина є очевидною: "Хорватський сценарій", якщо проводити аналогії між Донбасом та Сербською Країною, передбачає дві найважливіші умови: 1. Припинення будь-якої військової допомоги сепаратистам(заради Бога, стосовно ОРДЛО назвемо їх так, сенс у даному випадку не у назві) іншої країни (у Сербській Країні - Сербії, у нашому випадку - Росії); 2. Прагнення сепаратистів самим інтегрувати контрольовані ними території назад, до лона "материнської" держави".

Таким чином, підкреслює депутат, "хорватський сценарій" означає повне та беззастережне виведення російських військових та найманців із Донбасу, а також повне припинення усіх видів постачання "1-го АК ДНР" та "2-го АК ЛНР" (як за фактом структур ВС РФ, керованих російським Генштабом через ЦТВ ПВО) із Росії - "що означає фактичне припинення діяльності російсько-терористичних військ як цілісної структури і перетворення їх на Донбасі в розрізнені групки місцевих мародерів".

"Якби Путін визнав "хорватський сценарій" - і ось саме кінець його окупації Донбасу, у яку вкладено стільки сил та коштів. При цьому мова не лише про тиск Заходу - самим псевдоурядам "ЛДНР", які зображують "самостійних" гравців, буде неможливо пояснити власним жителям, левова частка яких із задоволенням підтримала б цей сценарій, чому вони його не приймають", - зазначається у повідомленні.

Як зауважує Тимчук, істерика РФ проти "хорватського сценарію" - "ще одне підтвердження загальновідомого факту: на Донбасі немає сепаратистів, там є російські окупанти. І врегулювання конфлікту без збереження за собою фактичного контролю над Донбасом до планів Путіна жодним чином не входить".

Саме тому депутат скептично ставився і ставиться до можливості "хорватського сценарію".

"Так, Путін шизофренік, але не ідіот, щоб його прийняти. Проте, цілком очевидно, Україна повинна посилено просувати саме цей сценарій, оскільки оскаженілий опір йому з боку Москви і показує її істинну сутність та істинні плани в Україні", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-