Голови парламентів України та США підписали меморандум про співпрацю

Голови парламентів України та США підписали меморандум про співпрацю

Фото
Укрінформ
Голови парламентів України та Сполучених штатів Америки Андрій Парубій і Пол Раян у Вашингтоні підписали Меморандум про співпрацю.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Верховної Ради.

"15 червня 2017 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час робочого візиту до Вашингтону підписав Меморандум про співпрацю з Головою Палати представників Конгресу США Полом Раяном", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей документ спрямований на стратегічне партнерство та розширення двосторонньої взаємодії між парламентами у політичній, економічній, безпековій, гуманітарній та культурній сфері.

"Важливо, що у Меморандумі Україна названа форпостом захисту західної цивілізації від російської агресії. Переконаний, що підписання Меморандуму виведе нашу співпрацю не лише на новий рівень міжпарламентської, але й на новий рівень міждержавної співпраці", - цитує Парубія прес-служба.

Під час зустрічі Андрій Парубій передав Полу Раяну лист-запрошення від Голів парламентів Грузії, Молдови та України відвідати ці країни з офіційним візитом. "Ситуації у наших країнах подібні. І Грузія, і Молдова, і Україна мають окуповані Росією території, і три наших країни впевнено йдуть шляхом євроатлантичної інтеграції. Тому переконаний, що очільнику Американського парламенту буде цікаво відвідати ці країни", - заявив український спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-