Парубій сподівається на рішення Вашингтона по зброї для України до кінця року

Парубій сподівається на рішення Вашингтона по зброї для України до кінця року

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, який зараз перебуває з візитом у Вашингтоні, висловив сподівання, що адміністрація США прийме рішення про надання оборонної зброї Україні до кінця нинішнього року, яке може бути як позитивним, так і негативним. 

Про це він розповів журналістам у четвер, після зустрічі зі спікером Палати представників американського Конгресу Полом Раяном, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми проговорювали, власне, збільшення фінансування (на допомогу Україні – ред.) в бюджеті (США – ред.) на 2018 рік і, звичайно, ми обговорювали питання надання Україні летального оборонного озброєння", - зауважив голова Верховної Ради.

При цьому він підкреслив, що з усіма, з ким зустрічався протягом перших трьох днів візиту до США, відчув підтримку. За його словами, питання зброї для України вже не є закритою темою в адміністрації, по ньому знову ведуться дискусії. "І я сподіваюся на позитивне рішення стосовно надання Україні летального озброєння, в першу чергу, протитанкових комплексів "Джевелін", і дуже розраховую, що в тому числі, мій приїзд сприятиме тому, щоб це питання було вирішене", - зазначив Парубій.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо термінів, коли, на його погляд, ці дискусії можуть дійти логічного висновку, український спікер зазначив, що не хотів би називати конкретних дат.

"Але я думаю, що рішення мало би бути прийнято до кінця цього року… Рішення, яке б воно не було – чи позитивне, чи негативне – але я думаю, це дискусія кількох місяців, і восени ми зможемо вийти на кінцеве рішення з цього приводу", - зауважив спікер українського парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-