Порошенко: Якщо скасуємо АТО - залишимо Україну беззахисною

Порошенко: Якщо скасуємо АТО - залишимо Україну беззахисною

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості забезпечення українських військових всіма можливостями у протидії російській агресії.

Про це Глава держави сказав в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на запитання про можливість скасування АТО та запровадження воєнного стану.

"Якщо ми скасуємо АТО і в той же час не надамо військовим права діяти адекватно в умовах агресії - залишимо Україну беззахисною", - підкреслив Порошенко.

Глава держави додав, що доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення окупованих територій України. 

"За моїм дорученням було розроблено проект законодавчого акту, який називається "Про реінтеграцію окупованих територій Донбасу України". Він охоплює цілу низку заходів і кроків, які треба буде здійснити для забезпечення реінтеграції, для визначення правового режиму", - констатував Порошенко.

Президент підкреслив, що ключовою позицією є реінтеграція цих територій. За його словами, у підготовці законопроекту беруть участь експерти, народні депутати. Крім того, законопроект базується на умовах, які закріплені у Мінських домовленостях.

При цьому Порошенко зазначив, що разом із підготовкою законопроекту будуть продовжені політико-дипломатичні зусилля, які вже дали результат. Для українців відкриті двері Євросоюзу - як визнання ефективності проведення українських реформ за усіма напрямками, додав він.

Президент також наголосив на необхідності продовження політики санкцій щодо країни-агресора.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що готується уточнений законопроект "Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей", і висловив сподівання, що його буде ухвалено на нинішній сесії Верховної Ради. За словами Турчинова, законопроект, зокрема, передбачає юридичне завершення АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-