В пунктах пропуску на кордоні з ЄС буде спільний контроль - Порошенко

В пунктах пропуску на кордоні з ЄС буде спільний контроль - Порошенко

Укрінформ
В пунктах пропуску на державному кордоні України з країнами Європейського Союзу буде спільний контроль.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в МПП "Ужгород" на українсько-словацькому кордоні під час церемонії відкриття символічних дверей до Євросоюзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Разом з нашими прикордонною та митною службами спільно облаштовуємо пункти пропуску і будемо робити єдиний контроль з нашими словацькими, польськими, румунськими і угорськими партнерами як символ дружби і довіри між нашими країнами", - сказав глава держави.

За його словами, чим більший прогрес Україна демонструє на шляху реформ, тим "більше аргументів у мене і в українського народу з'являється для того, щоб надати Україні і перспективу членства в Європейському Союзі, бо Україна є європейська держава відповідно до 49-ї статті Римського Статуту".

Президент також зауважив, що нинішній день важливий для нього особисто, бо 11 червня - це день народження його батька - Олексія Порошенка. 

"Батьку, це найкращий подарунок і для тебе", - сказав він.

Порошенко наголосив, що із запровадженням безвізового режиму з країнами ЄС значно підвищується цінність українського паспорта.

Як повідомляв Укрінформ, Президент прибув на Закарпаття, щоб особисто протестувати безвізовий режим. Глава держави відкрив символічним ключем "двері до безвізу", по іншу сторону Президента зустрів його словацький колега Андрей Кіска.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-