Луценко забрав із Ради подання на Бобова - нардеп

Луценко забрав із Ради подання на Бобова - нардеп

Оновлено
Укрінформ
До регламентного комітету ВР надійшов лист від ГПУ за підписом генпрокурора Юрія Луценка про відкликання подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Генадія Бобова.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник на засіданні комітету.

"Враховуючи наведене, а також  те, що ...потребує здійснення додаткових слідчих дій, внесення до Верховної Ради України подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Генадія Бобова відкликаю", - зацитував листа Пинзеник.

Він також зазначив, що в листі генпрокурор нагадав, що Національним антикорупційним бюро здійснюється досудове розслідування, а Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою - процесуальне керівництво у кримінальному провадженні від 9.12.2016 року за фактом ухилення Бобовим від сплати податків.

Пинзеник зачитав, що, за словами Луценка, Бобов занизив суму оподатковуваного доходу на понад 143 млн грн.

Водночас, йдеться в листі, народний депутат сплатив 26 травня понад 38 млн грн, і таким чином, скасував заборгованість перед бюджетом.

На адресу комітету також надійшов лист від самого Бобова, який, за словами першого заступника голови комітету, не зміг бути присутнім на нинішньому засіданні через те, що перебуває на лікуванні. Натомість, на засіданні був присутній адвокат Бобова, який у коментарі Укрінформу резюмував, що комітет у підсумку задовольнив прохання генпрокурора про відкликання подання на  Бобова.

Як повідомляв Укрінформ, раніше генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що народний депутат із депутатської групи "Партія "Відродження" Бобов перерахував до державного бюджету близько 38 млн грн податків. 

За повідомленням Бобова, він зробив це 26 травня.

Луценко спрямував до Верховної Ради подання щодо зняття з Бобова депутатської недоторканності через несплату ним податків. Водночас сам Бобов назвав звинувачення Генпрокуратури проти нього безпідставними. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-