Україна ще не визначилася з окупованими територіями - Парубій

Україна ще не визначилася з окупованими територіями - Парубій

Укрінформ
В Україні у питанні окупованих територій ще немає остаточного рішення, ведеться дискусія, і вона "не лише законодавча, а скоріше стратегічна і суспільна".

Про це сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі у четвер з послами держав “Великої сімки”, акредитованих в Україні, повідомляється на офіційному сайті парламенту.

"Ця дискусія триває між експертами і політиками щодо території під окупацією, щодо її статусу, має різні виміри: і безпековий і гуманітарний", - сказав Парубій.

Водночас він зазначив, що у Грузії немає прикордонників на лінії розмежування.

"Необхідно вивчати досвід Грузії і Молдови. Українцям, які є заручниками окупаційних сил, необхідно забезпечити юридичний статус", - переконаний голова парламенту.

Він запевнив, що таке питання є під його особистим контролем.

Парубій також підкреслив, що події останніх місяців на сході України продемонстрували, що "Москва виключно ігнорує усі міжнародні домовленості, у тому числі і Мінські угоди".

"Останні місяці засвідчили зростаючу ескалацію конфлікту і військових дій російських найманців. Найбільш болючим є те, що під час цих атак гинуть мирні жителі", - сказав він і нагадав, що 13 травня російський снаряд обірвав життя чотирьох мирних жителів, а 27 травня внаслідок обстрілу було поранено вісім цивільних осіб.

Спікер додав, що дуже негативним сигналом було рішення Москви про легалізацію псевдодокументів так званих терористичних організацій ЛНР та ДНР, а кожен гуманітарний конвой призводив до ескалації бойових дій на сході України.

Водночас Парубій підкреслив, що Україна була і залишається відданою мирному врегулюванню конфлікту.

"Ми твердо стоїмо на позиції, що мають бути виконані безпекові аспекти, а вже потім інші рішення", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-