Ган і Мінгареллі вражені наслідками обстрілу Широкиного - Геращенко

Ган і Мінгареллі вражені наслідками обстрілу Широкиного - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вірить, що кожний візит наших європейських партнерів на Донбас додає аргументів щодо санкцій проти Росії.

Зокрема, вона повідомила, що єврокомісар Йоганнес Ган і посол ЄС Хюг Мінгареллі вражені наслідками обстрілу окупантами Широкиного. Про це Геращенко написала у Facebook.

"Єврокомісар Йоганес Ган разом із послом ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі та  іншими своїми колегами відвідали Широкине. Зруйновані будинки, розкидані дитячі речі, свідчення колись щасливого і заможного побуту, школа, де ще 3 роки тому навчалися діти. Європейська делегація була вражена наслідками обстрілів Широкиного, яке не підлягає відновленню", - написала Геращенко.

Вона додала, що таких населених пунктів , що не підлягають відновленню, лише в Донецькій області вісім, а навколо Широкиного ще й велика проблема із замінуванням, в тому числі узбережжя Азовського моря.  

За словами Геращенко, їй здалося, що найбільше єврокомісара Гана вразив маленький шматочок від "Граду",  а таких уламків повно в повністю знищеному колись престижному курортному містечку Широкине. "Він довго крутив у руках цей смертоносний крихітний уламок, уважно вислуховуючи своїх колег- міністра Клімкіна, міністра Черниша, віце- прем'єра Зубка", - повідомила перший віце-спікер.  

Вона нагадала, що Україна виступає за демілітаризацію Широкиного і за збільшення патрулів СММ ОБСЄ, адже багатотисячний Маріуполь розташований за 10 кілометрів, у зоні постійного ризику. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-