САП вручила обвинувальні акти підозрюваним у справі Онищенка

САП вручила обвинувальні акти підозрюваним у справі Онищенка

Укрінформ
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи НАБУ вручили обвинувальні актів вісьмом підозрюваним та їх захисникам у справі Онищенка.

Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

«Після більш як трьохмісячного ознайомлення сторони захисту із матеріалами досудового розслідування сьогодні 29 травня 2017 прокурором САП затверджено складений детективами обвинувальний акт, який взавтра зранку (30 травня 2017 року) буде скеровано до суду для розгляду по суті», - повідомляє САП.

Підозрюваним, які від завтра стануть обвинуваченими, інкримінують:

  • участь у злочинній організації, створеній Онищенком О.Р. з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів;
  • участь у злочинах, вчинюваних такою організацією; 
  • заволодіння майном ПАТ «Укргазвидобування» в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем; 
  • легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом;
  • організація зловживання повноваженнями, тобто умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб використанні всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, що спричинило тяжкі наслідки; 
  • організація службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки;
  • відчуження заставленого майна.

САП також наголошує, що має намір вручити акти ще 9 підозрюваним, які перебувають у розшуку, зокрема і самому Олександру Онищенку.

Нагадаємо: національне антикорупційне бюро України звернулося до правоохоронних органів кількох країн щодо депутата-втікача Онищенка.

Він підозрюється в організації розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-