Сенат Нідерландів сьогодні голосуватиме щодо асоціації Україна-ЄС

Сенат Нідерландів сьогодні голосуватиме щодо асоціації Україна-ЄС

Укрінформ
У Верхній палаті парламенту Нідерландів у вівторок відбудеться голосування щодо законопроекту, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Згідно з графіком, голосування призначене на 13.40 за місцевим часом (14.40 за Києвом), повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нижня палата парламенту Нідерландів раніше підтримала цей законопроект. Для завершення ратифікації документ має бути також підтриманий Верхньою палатою.

Як відомо, Нідерланди стали останньою країною ЄС, яка не завершила ратифікацію Угоди про асоціацію. Ратифікаційний процес тут був перерваний призначенням консультативного референдуму, на якому більшість проголосувала проти ратифікації Угоди Нідерландами. Уряд країни виступив за пошук рішення, яке б давало можливість зняти висловлені під час кампанії "занепокоєння" виборців і при цьому ратифікувати документ.

В середині грудня минулого року лідери Євросоюзу погодили запропоновані Нідерландами пропозиції щодо умов завершення ратифікації Угоди про асоціацію. Після цього уряд Нідерландів представив законопроект про введення в дію ратифікації на розгляд парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-