Систему е-декларацій розробили студенти, а грант Данії розікрали – ГПУ

Систему е-декларацій розробили студенти, а грант Данії розікрали – ГПУ

Укрінформ
Систему е-декларування розробили студенти Київського політехнічного інституту. Водночас грант, який виділила на це Данія, розікрали.  

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко під час свого звіту у Верховній Раді, відповідаючи на запитання, чи готується відомство дати оцінку діяльності розробників системи електронного декларування.

"Слідство з'ясувало, щодо жодного конкурсу з обрання переможця створення системи електронного декларування не було. Уряд Данії надав кошти на створення системи електронного декларування для організації ПРООН в Україні. Ця організація визначила виконавця робіт ТОВ "Міранда", що було встановлено працівниками фіскальної служби", - зазначив Луценко.

"Керівник ТОВ "Міранда" пан (Юрій - ред.) Новіков підписав угоду і доручив виконання цих робіт викладачу Київського політеху, а також його студентам, що вони і зробили. І вся ця система була зроблена цими особами", - додав він.

Водночас Новіков, за словами генпрокурора, вирішив присвоїти кошти, виділені на створення електронного декларування, і перерахував їх через фіктивну фірму на рахунок в Естонії.

Луценко повідомив, що в рамках розслідування цієї справи на цьому тижні вилітає з робочою поїздкою до Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-