Сенат Нідерландів налаштований підтримати українську асоціацію - ЗМІ

Сенат Нідерландів налаштований підтримати українську асоціацію - ЗМІ

Укрінформ
У Верхній палаті Нідерландів, вірогідно, буде знайдено більшість голосів для ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це напередодні дебатів, що мають у вівторок пройти у сенаті країни, пише голландська газета De Volkskrant із посиланням на власні джерела.

За даними видання, сенатори від християнсько-демократичної партії CDA, голоси яких були необхідні для підтримки угоди, швидше за все, підтримають законопроект, яким вводиться в дію ратифікація документа.

Лідер партії у сенаті Елко Брінкман заявив газеті, що сенатори "налаштовані позитивно".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Верхній палаті парламенту Нідерландів пройдуть дебати щодо законопроекту, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Голосування щодо законопроекту має відбутися за тиждень - 30 травня.

Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Для завершення ратифікації документ має бути затверджений також Верхньою палатою парламенту Нідерландів.

Партії, що підтримали ратифікацію Угоди у Нижній палаті парламенту не мають більшості голосів у верхній палаті парламенту, тому для завершення ратифікації розраховують на підтримку від проєвропейськи налаштованих сенаторів від партії CDA.

Як відомо, у квітні минулого року в Нідерландах відбувся консультативний референдум, на якому більшість проголосувала проти ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС Нідерландами. Уряд країни виступив за пошук рішення, яке б давало можливість зняти висловлені під час кампанії "занепокоєння" виборців і при цьому ратифікувати документ.

В середині грудня минулого року лідери Євросоюзу погодили запропоновані Нідерландами пропозиції щодо умов завершення ратифікації у країні Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-