Аслунд: Конгрес може істотно змінити

Аслунд: Конгрес може істотно змінити "бюджетну" пропозицію Трампа щодо України

Ексклюзив
Укрінформ
Будь-яка бюджетна пропозиція президента США Дональда Трампа щодо заміни зовнішньої фінансової допомоги у вигляді грантів на кредити, зокрема для України, однозначно зустріне опір у Конгресі і, скоріше за все, не буде затверджена в такому вигляді.

На цьому наголосив в ексклюзивному коментарі Укрінформу міжнародний економічний аналітик, старший науковий співробітник центру "Атлантична Рада" Андерс Аслунд.

"Бюджетна пропозиція президента (Сполучених Штатів – ред.) не має першорядного значення",- зазначив експерт, маючи на увазі, що документ має пройти ще довгу процедуру обговорень і затвердження в головному законодавчому органі США.

На переконання економіста, "Конгрес змінить її (бюджетну пропозицію президента – ред.) істотно". Крім того, він додав, що крім українського питання законодавці мають не так багато інших інтересів, які відстоюватимуть під час затвердження державного фінансування на наступний рік.

Тож, констатував Аслунд "пропозиція Трампа у такому вигляді не пройде".

Він також спрогнозував, що допомога для України, як військова, так і невійськова, "скоріше за все, буде збережена повністю". Водночас, зауважив експерт, "вона може не збільшитися".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американське видання The Wall Street Journal опублікувало статтю із посиланням на внутрішній документ Держдепартаменту США про бюджетну пропозицію президента США на наступний рік.

У публікації, зокрема, йшлося, що в Білому домі хочуть припинити багато іноземних військових грантів в рамках фінансування Держдепу й замінити їх кредитами. У цьому зв'язку були названі Туніс, Ліван, Україна, Колумбія, Філіппіни і В'єтнам, як країни, яких може стосуватися ця ініціатива офісу президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-