РФ перед самітом G7 намагається показати «тишу» на Донбасі - Безсмертний

РФ перед самітом G7 намагається показати «тишу» на Донбасі - Безсмертний

Укрінформ
Подальша доля «нормандського формату» і Мінських домовленостей вирішиться під час саміту «Групи семи» (G7) в Італії.

Таку думку висловив колишній представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Роман Безсмертний в ефірі «Радіо Свобода».

«Очевидно, що там під час розгляду ключових питань, а вони, на щастя чи на лихо, будуть стосуватися євразійського регіону, і там будуть викладатися і позиція української, і російської сторони. Там буде вирішено і долю «нормандського формату», і долю мінського процесу. А остаточна крапка буде поставлена у липні, коли у Гамбурзі збереться «Група семи» (багато говорять про зустріч там президентів Росії і США). Але основні події почнуть розгортатися після зустрічі «Групи семи», – вважає Безсмертний.

За його словами, перед самітом «G7» Росія намагається продемонструвати затишшя на Донбасі.

«Виходячи з того, як розвиваються події на лінії зіткнення, – це маневр, і суть маневру з російського боку – показати певне затишшя. Але на тлі цього, на тлі внутрішніх проблем, які є в Росії, вона готується до загострення. Цей маневр – спроба замилити очі всім учасникам перед «Великою сімкою». Для мене очевидно, що Росія накопичує сили, щоб потім іти на загострення», – зазначив Безсмертний.

На його думку, в останні місяці Україна брала участь у пошуках нової конфігурації «нормандського формату» та зміні мінського процесу.

«Останні три місяці візити до Вашингтона, зустрічі з президентом Трампом, держсекретарем міністра закордонних справ України, колишніх посадовців, майбутніх посадовців, а такі зустрічі відбувалися, говорять про те, що йде пошук нової конфігурації «нормандського формату», модифікації мінського процесу і, можливо, якихось документів і можливої участі у цьому процесі США», – додав Безсмертний.

Як відомо, саміт «G7» відбудеться 26–27 травня в Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-