Асоціація Україна-ЄС: у Кабміні обіцяють прибрати бюрократію

Асоціація Україна-ЄС: у Кабміні обіцяють прибрати бюрократію

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що підготовлено новий проект забезпечення безперервності виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це вона сказала під час панельної дискусії у Верховній Раді на тему: "Законотворчі процеси і європейська інтеграція в контексті парламентської реформи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Урядовим офісом, за допомогою інших наших міністерств і відомств та окремих проектів технічної допомоги, ми підготували новий порядок, який забезпечить, ми в це дуже віримо, безперервність виконання Угоди (про асоціацію з ЄС - ред.) і доступність інформації про виконання угоди, і постійний моніторинг, і координацію зусиль, які має приймати на себе уряд для того, щоб ми послідовно і узгоджено діяли між різними міністерствами", - сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе сподівається, що цей порядок буде ухвалений урядом найближчими тижнями.

"Він замість трудомісткої бюрократичної системи координації пропонує забезпечити функціонування єдиної інформаційної-аналітичної системи, яка у відкритому доступі надасть нам можливість слідкувати за тим, де ми зараз знаходимося у кожному окремому випадку, і мобілізувати ті чи інші напрацювання у різних галузях", - долала віце-прем'єр.

Крім того, Климпуш-Цинцадзе наголосила на важливості процедури перекладу українською мовою актів Європейського Союзу.

"Ще одним спільним доробком співпраці Урядового офісу, Міністерства юстиції є новий порядок здійснення перекладу українською мовою актів Європейського Союзу. Цей новий механізм пропонує створення щорічних планів перекладів угоди, я сподіваюся, що це дозволить нам перейти на нормальний рівень планування, на основі яких Урядовим офісом буде здійснюватися попередній переклад, а далі відбуватиметься експертиза і остаточний переклад, затвердження і оприлюднення таких перекладів", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-