МОЗ затвердив склад громадської ради

МОЗ затвердив склад громадської ради

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я затвердило склад Громадської ради при міністерстві.

Про це на брифінгу поінформувала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За результатами голосування ми побачили список із 35 громадських організацій, які насправді є активними щодо лікарських, пацієнтських справ і прав, щодо фармацевтичних зацікавлень. Думаю, що цей новий склад буде набагато конструктивніше і корисніше співпрацювати з міністерством", - сказала Супрун.

Вона зауважила, що міністерство має досвід плідної праці з пацієнтськми організаціями, зокрема стосовно закупівель, розробки медичних протоколів, законодавчих ініціатив тощо. 

Також Супрун нагадала, що 18 травня Верховна Рада не включила до порядку денного законопроекти стосовно медичної реформи №№ 6327, 6328, 6329, 6347, і зауважила, що перенесення розгляду запропонованих кроків реформування медицини в Україні відтермінує реформу ще як мінімум на п'ять років. 

"Я думаю, що співпраця з громадськими організаціями допоможе нам довести народним депутатам, що це дуже важлива справа і що вже 25 років чекаємо на зміни в охороні здоров'я, а вони не відбуваються", - сказала Супрун.

Голосування за склад Громадської ради при МОЗ відбувалося через інтернет, всього участь в ньому взяли 15 тисяч осіб.

До складу громадської ради увійшли 35 представників громадських та пацієнтських організацій. Повний перелік членів громадської ради оприлюднений на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-