Обвинувачення просить суд дозволити заочний процес над Януковичем

Обвинувачення просить суд дозволити заочний процес над Януковичем

Укрінформ
Сторона обвинувачення просить колегію Оболонського райсуду Києва дозволити проведення заочного судового процесу над екс-президентом Віктором Януковичем.

Відповідне клопотання заявив прокурор Руслан Кравченко під час підготовчого судового засідання у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Янукович умисно та безпідставно ухиляється від явки до слідчого органу, переховується від суду, він оголошений у міждержавний розшук та перебуває на території Російської Федерації. Сторона обвинувачення вважає, що з метою притягнення до кримінальної відповідальності Януковича у вказаному кримінальному провадженні слід здійснювати спеціальне досудове провадження", - сказав Кравченко.

Він попросив суд викликати на засідання ряд осіб, перелік яких буде додано після визначення порядку дослідження доказів.

Прокурор також зазначив, що Янукович може скористатися своїм правом на суд присяжних. "На думку обвинувачення, з метою об`єктивності судового розгляду та недопущення сумнівів у неупередженості українського суду, клопотання Януковича про розгляд провадження судом присяжних дало б можливість українському суспільству, правозахисним організаціям та світовій спільноті говорити про справедливий судовий розгляд та кінцеве рішення", - зазначив Кравченко.

При цьому він зауважив, що остаточне рішення щодо суду присяжних може ухвалити лише сам Янукович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-