Ростовський суд відмовився організовувати відеодопит Януковича

Ростовський суд відмовився організовувати відеодопит Януковича

Укрінформ
Ростовський обласний суд не буде в четвер, 18 травня, організовувати відеозв'язок для участі екс-президента України Віктора Януковича в засіданні Оболонського райсуду Києва.

Про це повідомили ТАСС в прес-службі суду.

"Ростовський обласний суд не буде організовувати відеозв'язок, оскільки був не дотриманий порядок звернення", - сказали в суді, пояснивши, що коли відповідне звернення районного суду Києва про надання міжнародної правової допомоги надійде, то воно буде розглянуто в установленому порядку.

Співрозмовник агентства також стверджує, що Ростовський обласний суд не отримував офіційного запиту від української влади про організацію відеозв'язку для участі колишнього президента України.

Напередодні Мін'юст РФ повідомив ТАСС, що відомство не отримувало від української сторони звернення щодо організації відеозв'язку з судом в Києві для допиту Януковича.

Як повідомлялося раніше, 5 травня Оболонський районний суд Києва опублікував повістку екс-президенту Віктору Януковичу, обвинуваченому в у державній зраді, на засідання 18 травня. У документі окремо вказується, що "стороні захисту надана програмна можливість для участі Януковича В. Ф. у підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції".

Прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган 11 травня заявила, що "Оболонський районний суд Києва запропонував екс-президенту Віктору Януковичу три варіанти відеозв'язку з судом, де б він не знаходився в момент судового засідання. Відповідний лист-роз'яснення направлено адвокатам екс-президента". За її словами, участь Януковича у підготовчому судовому засіданні передбачається не через міжнародну правову допомогу, тому немає необхідності звертатися в державні органи РФ: своїм рішенням Оболонський райсуд Києва передбачив можливість екс-президентові "не прикріплятися" до будь-якого з російських судів, ні до будь-яких інших органів.

Прокурор відділу Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко переконаний у здатності правоохоронних органів затримати і доставити в Україну Януковича, якщо суд визнає його винним у державній зраді. Він також висловив упевненість в тому, що доказова база у цій справі стороною обвинувачення була зібрана належним чином.

16 травня прес-секретар екс-президента України Віктора Януковича Юрій Кірасир повідомив, що Янукович чекає рішення Ростовського суду щодо своєї участі в Оболонському районному суді в режимі відеоконференції. За словами адвоката, його підзахисний навіть підготував список питань, які він хоче поставити Порошенку, Турчинову, Яценюку, Луценку, Парубію та іншим, кого Янукович вважає "організаторами державного перевороту".

Головна військова прокуратура ГПУ підготувала уточнену підозру колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Зокрема, під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович звертався з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-