Держзрада Януковича: захист маніпулює з виходом на відеозв’язок

Держзрада Януковича: захист маніпулює з виходом на відеозв’язок

Укрінформ
Екс-президенту Віктору Януковичу не потрібно чекати на запрошення від російського суду Ростовської області для участі у судовому засіданні Оболонського районного суду Києва, яке заплановане на 18 травня.

Про це повідомив представник державного обвинувачення в суді, прокурор Військової прокуратури України Руслан Кравченко, якого цитує на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Для того, щоб сторона захисту В.Януковича і сам обвинувачений не маніпулювали думкою суспільства, ще раз повідомляю та роз’яснюю, що йому не потрібно чекати виклику з Ростовського обласного суду Російської Федерації або чекати можливості виходу по відеоконференції і участі у судових засіданнях по даній відеоконференції, тому що вже організована можливість участі самого обвинуваченого Януковича у відеоконференції без виклику Ростовського облсуду", - зазначив він.

Прокурор стверджує, що стороні захисту вже надано три варіанти виходу відеозв’язком Януковича та участі у всіх судових засіданнях. Ця можливість, вже організована і готова для використання самим обвинуваченим.

"Під час продовження підготовчого судового засідання в Оболонському районному суді 18 травня суспільство побачить, чи насправді це були щирі заяви самого обвинуваченого Януковича щодо бажання участі у відеоконференції у судових засіданнях або буде встановлено, що ті заяви були пустими, які не грунтувались на дійсності, а були направлені тільки на затягування самого процесу", - вважає Кравченко.

При цьому він зауважив, що Янукович може брати участь в судовому засідання не лише в режимі відеоконференції, а з'явитися особисто.

Раніше у вівторок прес-секретар екс-президента України Віктора Януковича Юрій Кірасір повідомив, що Янукович чекає на рішення Ростовського суду стосовно своєї участі в Оболонському районному суді в режимі відеоконференції.

Оболонський районний суд оголосив перерву у підготовчому засіданні до 18 травня, аби надати можливість Януковичу брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-