Порошенко: Готові переглянути санкції, коли останній солдат РФ піде з України

Порошенко: Готові переглянути санкції, коли останній солдат РФ піде з України

Укрінформ
Рішення про санкції проти російських ресурсів можуть бути переглянуті лише після того, як останній російський солдат піде з території України.

На прикладі блокування телеканалів час показав те, що таке рішення є ефективним для протидії російській пропаганді, заявив Президент України Петро Порошенко у Страсбурзі після церемонії підписання візової лібералізації.

"Величезні пропагандистські бюджети виділяються для дестабілізації ситуації, як всередині України, так і всередині Європи. Така сама дискусія була, коли ми прийняли рішення припинити трансляцію російських пропагандистських каналів. Це було певними незручностями, але час довів, що ми все робимо правильно", - сказав Порошенко, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу про рішення про блокування російських онлайн-ресурсів та сервісів на території України.

За його словами, зараз не можна відрізняти кібербезпеку та втручання Росії у демократичні процеси по всьому світу і пропагандистські зусилля, які Росія здійснює в тому числі і в російських соціальних мережах.

"Наші відповідні структури будуть ретельно займатися імплементацією зазначеного рішення. Я можу наголосити, що одразу після припинення російської агресії проти України, одразу, коли останній російський солдат покине суверенну і незалежну територію України, ми будемо готові до перегляду цього рішення", - сказав Президент.

Він наголосив, що Україна три роки перебуває в умовах агресії проти незалежної нашої держави з боку Російської Федерації. Важливою для росіян частиною цієї війни є гібридна війна, яку проводять інформаційні війська Російської Федерації.

Як відомо, сьогодні у Страсбурзі Президент України Петро Порошенко взяв участь у церемонії підписання законодавчого акту про скасування українцям візових вимог для короткострокових подорожей до країн ЄС та Шенгенської зони. Документ підписали президент Європарламенту Антонію Таяні та міністр внутрішніх справ і національної безпеки головуючої в ЄС Мальти Кармело Абело.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-