Полторак сказав, про що домовився з міністром оборони ФРН

Полторак сказав, про що домовився з міністром оборони ФРН

Ексклюзив
Укрінформ
Міністри оборони України Степан Полторак і ФРН Урсула фон дер Ляйєн під час переговорів у Берліні у вівторок домовилися активізувати співробітництво за низкою напрямків.

Про це міністр оборони України розповів кореспонденту Укрінформу в ФРН.

"Німеччина для нас – стратегічний партнер. Але так вийшло, що більше 10 років співробітництво на рівні міністерств оборони було недостатньо ефективним, на мою думку, за цей час жодного разу міністр оборони України не був у Німеччині, міністр оборони ФРН не був в Україні", - сказав Полторак.

Він додав, що запросив німецького колегу до Києва.

Полторак зазначив при цьому, що глави оборонних відомств зустрічалися на різних майданчиках, обговорювали ситуацію, є план взаємодії. Мета нинішнього візиту - узгодити плани щодо майбутнього співробітництва, розширити його.

"Мова йде про питання надання порадницької допомоги, професійної підготовки, пов'язаних з наданням медичної допомоги та реабілітацією наших військових, про обмін інформацією між нашими структурами міністерства оборони; питання, пов'язані з підготовкою особового складу", - пояснив Полторак.

Делегація МОУ також зустрілися з керівництвом комітетів з оборонних питань і зовнішньої політики бундестагу, обговорила з ними питання, пов'язані з виконанням Мінських угод, взаємодією з ОБСЄ щодо припинення вогню на сході Україні. Відбулися зустрічі у відомстві канцлера, МЗС та інших структурах.

Керівництво українського Міноборони побувало в Об'єднаному оперативному командуванні бундесверу (Потсдам). "Це як раз той орган військового управління, який здійснює планування, підготовку та керівництво операціями. У нас в Україні у рамках реформування ЗС такий орган передбачений, і в принципі ми його вже сформували, але його ще треба наповнити змістом, конкретикою, для цього нам ще потрібен такий досвід, який є у Німеччині".

У середу передбачається робота на полігонах, де делегація ознайомиться з інфраструктурою, вивчить досвід її функціонування, а також зустрінеться з українськими танкістами, які взяли участь у недавніх змагання Tank Challenge у Баварії. На питання про те, чи є плани проведення спільних двосторонніх навчань між Україною та Німеччиною, міністр відповів негативно. Але, уточнив він, спільну підготовку обговорювали.

З Німеччини делегація українського Міноборони відправиться до Литви, де буде спостерігати за навчаннями у рамках Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-