СБУ розробляє зміни до закону щодо механізму блокування російських соцмереж

СБУ розробляє зміни до закону щодо механізму блокування російських соцмереж

Укрінформ
Служба безпеки України разом з іншими правоохоронними органами розробляє зміни до законодавства України щодо механізму блокування відповідних Інтернет-ресурсів.

Про це йдеться у заяві СБУ.

"Російські спецслужби ведуть гібридну війну проти населення України, використовуючи у своїх спеціальних інформаційних операціях інтернет-ресурси "ВКонтакте", "Однокласники", "Mail.ru" та ін. Служба безпеки України постійно фіксує активне поширення через такі ресурси антиукраїнських закликів до радикальних протестних акцій з використанням зброї. Зауважу, що керівництво інтернет-ресурсів, що потрапило до санкційного списку, жодного разу не відреагувало на численні звернення СБ України", - йдеться у заяві.

Зазначається, що відповідно до рішення Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України Служба безпеки разом з іншими правоохоронними органами розробляє зміни до законодавства України щодо механізму блокування відповідних Інтернет-ресурсів. Значна частина інтернет-провайдерів вже має технічну можливість блокувати ці інтернет-ресурси.

СБУ звертає увагу суб'єктів господарчої діяльності на безумовне виконання Указу Президента України П. Порошенка за № 133/2017.

Як повідомлялося, 15 травня Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Однокласники".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-