Київстар готується до блокування ВК, Однокласників і Яндекса

Київстар готується до блокування ВК, Однокласників і Яндекса

Укрінформ
Компанія «Київстар» розпочала підготовку до виконання рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти РФ та, зокрема, заборони російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Однокласники», а також онлайн-сервісів «Яндекс».

Про це Громадському повідомили у прес-службі Київстару.

«Ми мусимо виконати рішення Президента України. Наразі йде обговорення технічних можливостей виконання цього указу», - зазначили у прес-службі.

Раніше в Інтернет-асоціації України заявили, що наразі заблокувати російські соцмережі неможливо, оскільки це потребує великих коштів на переоснащення обладнання та зміни топології мережі.

Водночас телекомунікаційна компанія «Укртелеком» повідомила, що може заблокувати протягом тижня Mail.ru, «ВКонтакте» і «Яндекс» .

Як повідомлялося, 15 травня Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Однокласники».

Загалом у санкційний список потрапили 468 компаній і 1228 фізичних осіб. Заборона для них діятиме від року до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-