Мін'юст не підтримав законопроект, який

Мін'юст не підтримав законопроект, який "захищає" від НАБУ вже закриті справи

Укрінформ
Міністерство юстиції не підтримало законопроект,  який забороняє Національному антикорупційному бюро розслідувати раніше закриті справи.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов у Facebook, який розмістив фото відповідного документа.

"Міністерство юстиції України не підтримує проект Закону України "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і підстав закриття кримінального провадження", - йдеться у відповідному документі

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні активісти антикорупційних організацій встановили біля Верховної Ради шибеницю, яка символізує можливе блокування діяльності НАБУ у разі ухвалення парламентом законопроекту 6220.

Національне антикорупційне бюро закликало народних депутатів не допустити ухвалення законопроекту №6220 в чинній редакції та відхилити його як такий, що не спрямований на забезпечення суспільних та державних інтересів, ефективної боротьби з корупцією в країні. Бюро вбачає у проекті Закону суттєві корупційні ризики, які у випадку його ухвалення можуть створити необмежене поле для зловживань працівниками правоохоронних органів з метою сприяння правопорушникам в ухиленні від кримінальної відповідальності за скоєні злочини.

Проект Закону №6220 прийнято в першому читанні 13 квітня попри рекомендації головного науково-експертного управління ВР та громадських організацій щодо його доопрацювання. Ним депутатам ВР пропонують змінити Кримінальний процесуальний кодекс, доповнивши його пунктами, що передбачають автоматичне закриття кримінальних проваджень у випадку існування нескасованої постанови слідчого, прокурора про їх закриття. Також законопроект передбачає, що до ЄРДР не вносяться відомості про обставини, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, щодо яких прийнято рішення про закриття кримінального провадження або існує вирок суду, який набрав законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-