Гройсман закликає Ізраїль до спільного вивчення трагедії Голодомору

Гройсман закликає Ізраїль до спільного вивчення трагедії Голодомору

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав Ізраїль до суспільного діалогу та спільного вивчення історичної правди про трагедію Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це він сказав під час зустрічі зі співголовою Українсько-ізраїльської міжурядової комісії з питань торговельного та економічного співробітництва, Міністром з питань охорони навколишнього середовища, Міністром у справах Єрусалиму та спадщини Держави Ізраїль Зєевом Елькіним, зазначається на Урядовому порталі.

"Наше прохання полягає в тому, щоб це питання вивчити. Я думаю, що для єврейського народу буде багато відкриттів, скільки десятків тисяч євреїв загинуло у Голодоморі, і таким чином вийти на діалог щодо вивчення цієї проблематики. Коли ми її вивчимо, багато питань у свідомості зміниться і можна буде підійти до цього питання (визнання Ізраїлем Голодомору актом геноциду українського народу)", - підкреслив Гройсман.

За його словами, такий крок стане основою визнання Голодомору актом геноциду українського народу з боку Ізраїлю у майбутньому.

Раніше питання визнання Голодомору актом геноциду обговорювалося під час переговорів глави уряду України з Президентом Ізраїлю Реувеном Рівлином та Спікером Кнесету Юелем Едельштейном, що проходили під час офіційного візиту Гройсмана до Держави Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-