Порошенко проведе консультації з G7 перед самітом. Почне з Німеччини

Порошенко проведе консультації з G7 перед самітом. Почне з Німеччини

Укрінформ
Президент Петро Порошенко найближчим часом проведе консультації з лідерами країн Великої сімки.

Про це сказав Глава держави в ефірі телеканалу ICTV, інформує у вівторок прес-служба Президента.

«Я збираюся найближчим часом провести консультації з лідерами Великої сімки. Починаю з Німеччини. 20 травня я відбуваю з візитом до Берліна, де будуть дуже тривалі і змістовні переговори з лідером Німеччини Ангелою Меркель», - сказав Президент.

Порошенко нагадав, що відбулася зустріч канцлера Німеччини з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном, і зазначив, що триватимуть консультації з обома цими країнами як країнами Нормандського формату.

«Ми будемо дуже ретельно обговорювати питання щодо координації наших дій», - сказав він.

Президент також повідомив, що у його графіку заплановані і телефонні розмови, і зустрічі з іншими лідерами країн Великої сімки «для того, щоб якісно підготуватися до Саміту на найвищому рівні».

«Я буду ставити питання щодо продовження санкцій (проти Росії - ред.) не на шість, а на 12 місяців. Ми будемо робити максимальні зусилля для того, щоб найбільше мотивувати Росію прийти за стіл переговорів, виконати Мінськ, вивести свої війська з української території і припинити агресію», - наголосив Глава Української держави.

Він нагадав, що Росія й далі не збирається припиняти агресію і порушує Мінські угоди: відмовляється припинити вогонь, виводити важку техніку та артилерію, виконувати пункт щодо виведення іноземних військ, передачі під контроль спочатку ОБСЄ, а потім і української сторони неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону. Крім того, Росія веде інформаційну війну по всьому світу та покладає великі надії і ресурси на те, щоб підняти п’яту колону всередині нашої країни.

Саме тому Порошенко назвав важливим отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом, ратифікацію Угоди про асоціацію, економічне зростання, яке демонструє вітчизняна економіка в четвертому кварталі 2016 року більше 4%, а також 2,4% в першому кварталі цього року навіть в умовах війни.

«Та ключове досягнення України – це створення однієї з найбільш ефективних армій – Збройних сил України і рішуча підтримка українським народом нашої армії, наших героїв, воїнів. Це, звичайно, руйнує російські плани», - зазначив Президент підкресливши, що українська влада зробить все можливе, аби не дати планам агресора втілитися в життя. Саме для цього і впроваджуються зміни в країні та проводиться тісна робота з партнерами України, констатував Порошенко.

Як повідомлялося, наступний саміт "великої сімки", на якому головуватиме Італія, пройде у Таорміні 26-27 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-