Тільки під

Тільки під "Мінськом" стоїть підпис Путіна, тому альтернативи немає - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що будь-яка альтернатива Мінським угодам ні до чого. Бо лише під цими угодами стоїть підпис російського президента.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І будь-яка альтернатива Мінським угодам - можемо міняти формат, можемо залучати Британію, Польщу чи США - але все це ні до чого", - підкреслив Порошенко.

Глава держава наголосив, що ситуація в Україні відрізняється від ситуації в Осетії чи Сирії тим, що саме під Мінськими угодами є підпис президента РФ Володимира Путіна, а ніде більше такого підпису немає.

За словами Порошенка, це дає можливість притягнути РФ до відповідальності й змусити виконувати взяті на себе зобов'язання.

Крім того, він зауважив, що Мінські домовленості дозволяють продемонструвати всьому світові, хто винен, іти до суду, у тому числі й міжнародного, тощо.

Водночас глава держави підкреслив, що миру на Донбасі наразі неможливо досягти тільки через те, що Путін не хоче дотримуватися Мінських домовленостей. "Ми не можемо досягти миру тільки із-за того, що Путін Мінські угоди виконувати не хоче і не збирається", - сказав Порошенко.

Разом з тим, він зазначив, що відкритий і до інших, крім Мінських угод, пропозицій щодо врегулювання ситуації, але вони не надходять.

"Ні, я неправий, є пропозиції: давайте відріжемо цю землю, давайте подаруємо її Путіну, давайте стіну побудемо, давайте забудемо про Донбас, бо ми його нібито ніколи не повернемо. Але мені з ними не по дорозі!", - додав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-