Порошенко і Трамп знайшли спільну мову за кілька секунд – заступник глави АП

Порошенко і Трамп знайшли спільну мову за кілька секунд – заступник глави АП

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко і його американський колега Дональд Трамп під час своєї першої телефонної розмови, що відбулася одразу після обрання нового глави Білого дому, знайшли спільну мову за кілька секунд.

Про це в інтерв’ю "Главкому" заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв.

За його словами, президентів об’єднує діловий підхід: "Коли ідеться про майбутнє нашої країни, я би хотів відійти від кліше про гіпотетичну угоду. Те, що об’єднує наших президентів, то це діловий підхід і орієнтація на максимальний взаємовигідний результат. Якраз на цьому фоні вони знайшли спільну мову за кілька секунд телефонної розмови в листопаді одразу після обрання Трампа. Ми готуємо зустріч, і Україні є що запропонувати для її змістовного наповнення, насамперед, чітке бачення вирішення штучно створеної Росією кризи в Європі. І я хотів би спростувати досить популярний стереотип, що ми нібито завжди чогось просимо. Нещодавно у нас був емісар з Вашингтону, якому ми чітко заявили, що Україна зараз бореться за незалежність, відновлення територіальної цілісності і буде боротись до переможного кінця. Ми переказали, що вдячні за те, що вони зараз роблять, і якщо збільшать свою допомогу, ця боротьба буде більш ефективною і перемога буде швидшою. А якщо зволікати, буде лише збільшуватись кількість жертв серед цивільних осіб і українських героїв. Ми будемо боротись, але вважаємо, що американська сторона як форпост демократії та свободи, повинна завжди підтримувати нації, які захищають свою свободу. І сигнали з Вашингтону йдуть позитивні", - розповів він.

Єлісєєв зазначив, що діалог з американською стороною йде по висхідній. За його словами, зразу після приходу в Білий дім команди Трампа "був вакуум інформації про Україну".

"Потрібен певний час, аби все-таки вони відновили певну інституційну пам'ять і сформували позицію. Наразі цей активний діалог відбувається – були телефонні контакти президентів, також з віце-президентом, з держсекретарем США. Нарешті відбуваються важливі призначення в Держдепі, в Раді національної безпеки, і ми переконані, що чітка непорушна позиція щодо російського агресора буде лунати все частіше", - переконаний представник офісу українського Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-