Клімкін сказав, коли відбудеться зустріч Порошенка і Трампа

Клімкін сказав, коли відбудеться зустріч Порошенка і Трампа

Укрінформ
Зустріч Президента України Петра Порошенка та президента США Дональда Трампа відбудеться після того, як буде визначено формат участі Вашингтона в тиску на Росію з метою примусу до повного виконання Мінських домовленостей.

Про це заявив на брифінгу в Києві міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Над зустріччю (між президентами України та США. - Ред.) ми працюємо. Я думаю, що вона відбудеться в найближчому майбутньому. Один з важливих моментів цієї зустрічі - це формат, у якому США будуть долучатися до зусиль, яким чином тиснути на Росію з метою повного виконання Мінських угод”, - сказав він.

За словами Клімкіна, наразі це обговорення “в процесі дискусії”. “Думаю, що найближчим часом у нас будуть спільно з колегами по "нормандському формату" відповіді на це запитання”, - зазначив Клімкін.

Глава МЗС також назвав позбавленим жодної логіки твердження про те, що нібито, якщо президент РФ Володимир Путін першим зустрінеться з американським лідером, то під час цієї зустрічі може бути щось погоджено, що Україна змушена буде виконувати.

“Те, що обговорюється між США і Росією, - воно має зовсім інший порядок денний, зовсім іншу логіку і зовсім інший характер”, - заявив міністр. 

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-