Повернення старих назв вулицям Одеси оскаржать в суді — Геращенко

Повернення старих назв вулицям Одеси оскаржать в суді — Геращенко

Укрінформ
Рішення Одеської міськради щодо повернення старих комуністичних назв деяким вулицям міста є елементом плану з дестабілізації ситуації напередодні річниці подій 2 травня.

Про це повідомив народний депутат із фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів, інформує прес-служба політсили.

"Рішення Одеської міськради про повернення старих назв вулиць, прийняте перед 2 травня, - це один з елементів плану з дестабілізації. Можу сказати, що цей план реалізувати не вдасться. Особи, які брали в цьому участь, їхні мотиви будуть уважно вивчені СБУ і контррозвідкою", - сказав Геращенко.

Він підкреслив, що в Україні заборонено називати вулиці відповідно до комуністичної символіки після ухвалення закону про декомунізацію.

"Подобається комусь цей закон чи ні - його треба виконувати. Відповідно, рішення Одеської міськради є незаконним, неконституційним, воно буде оскаржене в суді. І коли буде рішення суду, я привітаю всіх депутатів Одеської міськради з тим, що ВР може вас розпустити" , - підсумував Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, Одеська міська рада під час сесії в середу, 26 травня, повернула назви частині вулиць, які перейменував колишній глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі. Зокрема, в Одесу "повернулися" вулиці 25-ї Чапаєвської дивізії, Гайдара, Бєлінського, Бадаєва, Терешкової, проспект Маршала Жукова, вулиця і провулок Бабушкіна тощо. В таблиці перейменувань проти цих назв стоять позначки: "Не підпадає під дію Закону "Про декомунізацію", або "історико-топонімічна комісія міськради не рекомендує перейменовувати".

На розгляд депутатів це незаплановане питання вніс колишній секретар міськради і тимчасовий мер навесні 2014 року Олег Бриндак.

За його словами, перейменування, які пройшли за розпорядженням Саакашвілі, були прийняті без урахування думки одеситів, місцевого самоврядування та топонімічної комісії міськради.

За фактом ухвалення Одеською міською радою рішення щодо перейменування вулиць прокуратура Одеської області у четвер, 27 квітня, розпочала кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-