Українська делегація в ПАРЄ вимагатиме відставки Аграмунта - нардеп

Українська делегація в ПАРЄ вимагатиме відставки Аграмунта - нардеп

Укрінформ
Народний депутат, заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявив, що українська делегація на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи вимагатиме відставки президента ПАРЄ Педро Аграмунта.

Про це Гончаренко сказав, перебуваючи з робочою поїздкою в Страсбурзі, передає телеканал «112 Україна», інформує прес-служба БПП.

«Українська делегація, як завжди, прибула з метою захисту українських інтересів. Дуже важливим є питання, яке буде розглядатись на сесії ПАРЄ, - це діяльність президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта, який, на жаль, неодноразово вже робив проросійські висловлювання та якісь дії. Нагадаю, що в березні він у складі ще кількох своїх колег з ПАРЄ відвідав Сирію. Разом з колегами з РФ зустрічався з президентом Башаром Асадом, що викликало хвилю обурення в ПАРЄ. Україна буде домагатися того, щоб, як мінімум, були принесені вибачення та щоб ця ситуація не повторилася в майбутньому», – заявив Гончаренко.

Водночас, за його словами, Україна буде наполягати на тому, щоб Аграмунт пішов у відставку.

«На жаль, немає процедури такої, щоб відкликати його до кінця цього року, але він має це зробити за доброї волі. Ми будемо через політичні групи створювати політичний тиск на нього, щоб як мінімум навіть, якщо він не піде у відставку, щоб відчули всі, що співпраця з РФ є токсичною для будь-якого європейського політика», – наголосив Гончаренко.

Парламентарій також зазначив, що на сесії ПАРЄ буде розглядатися ситуація навколо Туреччини та функціонування демократичних інститутів в цій країні.

Крім того, народний депутат додав, що українська делегація запланувала кілька подій, і серед них на сесії ПАРЄ буде презентація фільму про події в Україні, інформація про полонених, ув’язнених, яких тримають на Донбасі.

Як повідомлялося, у понеділок Аграмунт письмово пояснив візит до Сирії, звинуватив ЗМІ та не згадав про російське фінансування своєї поїздки.

Російські ЗМІ повідомляли, що до Сирії 20 березня прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою ПАРЄ Педро Аграмунтом. За даними російських ЗМІ, разом з Аргамунтом у Сирію прилетіли депутати з Чехії, Бельгії, Сербії та Італії, а також депутати Держдуми Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-