ЄС не братиме участь у розслідуванні інциденту з ОБСЄ  - Мінгареллі

ЄС не братиме участь у розслідуванні інциденту з ОБСЄ - Мінгареллі

Укрінформ
Голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі повідомив, що Євросоюз не має наміру брати участь у розслідуванні інциденту, що стався з представниками Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання чи планує ЄС узяти участь у розслідуванні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я так не думаю», - сказав Мінгареллі.

Він від імені Євросоюзу висловив співчуття родинам жертв інциденту. Мінгареллі засвідчив повну солідарність з СММ ОБСЄ, він подякував їй за ключову роль щодо деескалації конфлікту на Донбасі та реалізації Мінських домовленостей.

Мінгареллі зауважив, що ЄС є основним джерелом допомоги в рамках ОБСЄ, і буде й надалі в усьому підтримувати цю організацію, зокрема з огляду на те, що Україна буде незабаром повністю інтегрована з Євросоюзом, і безпекове питання в цьому контексті є надзвичайно важливим.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня приблизно о 10.17 ранку під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб (територія, контрольована ОРЛО) на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, внаслідок чого загинув  громадянин Сполучених Штатів Америки, співробітник місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-