Місія ОБСЄ продовжить роботу в Україні - Апакан

Місія ОБСЄ продовжить роботу в Україні - Апакан

Укрінформ
Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, посол Ертурул Апакан сьогодні вирушить на місце загибелі спостерігача СММ ОБСЄ, який вчора підірвався на міні на території ОРЛО.

Про це йдеться у заяві Апакана, опублікованій в понеділок на сайті ОБСЄ.

«Я сьогодні поїду на територію (де сталася трагедія – ред.), щоб висловити підтримку спостерігачам та краще зрозуміти ситуацію», - зазначив посол.

Він також додав, що вся команда СММ ОБСЄ «сповнена скорботою» через втрату члена команди, який, як відомо, здійснював патрулювання на непідконтрольній українським військам території в районі населеного пункту Пришиб на Луганщині та підірвався на міні, перебуваючи в авто разом з іншими членами патруля.

Апакан уточнив, що вбитий спостерігач був парамедиком зі Сполучених Штатів, ще двоє членів патруля, які отримали поранення, є громадянами Німеччини та Чехії.

«Я закликаю, щоб відповідальні за закладання мін понесли покарання», - наголосив Апакан.

Водночас посол зазначив, що незважаючи на цю трагедію, місія ОБСЄ «продовжуватиме виконувати свої обов’язки щодо принесення миру для народу України».

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 квітня під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб (територія ОРЛО) підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, імовірно на міні. В результаті вибуху загинув один спостерігач, ще двоє отримали ушкодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-