США вимагають від Росії забезпечити повне розслідування загибелі їх громадянина на Луганщині

США вимагають від Росії забезпечити повне розслідування загибелі їх громадянина на Луганщині

Укрінформ
Сполучені Штати "шоковані й глибоко засмучені" смертю громадянина США, який служив на посаді фельдшера в СММ ОБСЄ, та вимагають від Росії забезпечити безперешкодне розслідування цієї трагедії, а також сприяти припиненню насильства на Донбасі.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій ввечері неділі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ця смерть підкреслює зростаючу небезпеку умов, у яких працюють ці хоробрі спостерігачі, включаючи обмеження доступу, загрози й переслідування. США закликають Росію використати свій вплив на сепаратистів, щоб дозволити ОБСЄ провести повне, прозоре і своєчасне розслідування", - наголошується в заяві.

Загибель громадянина США "дає чітко зрозуміти необхідність для всіх сторін – особливо для сепаратистських сил, керованих Росією – приступити до негайного виконання своїх зобов'язань у рамках Мінських угод", підкреслили в Держдепартаменті. Це включає "реальне й постійне припинення вогню, виведення важких озброєнь і відведення сил від лінії зіткнення".

Як наголосили в Вашингтоні, спостерігачі СММ ОБСЄ "мають повну підтримку з боку Сполучених Штатів". При цьому американська сторона засудила будь-які спроби залякування спостерігачів та наголосила на необхідності надати їм безпечний, повний і безперешкодний доступ до всієї території в зоні конфлікту.

"Сполучені Штати вкотре закликають Росію використати свій вплив на сепаратистів, щоб зробити перший крок на шляху до миру на сході України й забезпечити реальне, підзвітне та незворотне покращення ситуації у сфері безпеки", - наголосили в зовнішньополітичному відомстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-