Загибель члена ОБСЄ знову підтвердила: Кремль підтримує терористів - дипломат

Загибель члена ОБСЄ знову підтвердила: Кремль підтримує терористів - дипломат

Укрінформ
Росія жодним чином не збирається виконувати свої зобов’язання за Мінськими домовленостями та продовжує свою агресію в Україні.

Таку думку власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив європейський дипломат, реагуючи на підрив на міні автомобіля Спеціальної спостережної місії ОБСЄ (ССМ) в Україні, у результаті чого загинув спостерігач Місії та отримала поранення її співробітник.

«Вже усім давно зрозуміло, щоб Росія веде агресію проти України, не збирається виконувати Мінські домовленості та підтримує на українському сході тероризм. Проміжне рішення Міжнародного Суду ООН у Гаазі поки що це формально не закріпило. Але усім адекватним політикам, дипломатам і простим громадянам в ЄС все чітко зрозуміло про наміри Москви в Україні та Європи. Це – терористи. Але, на жаль, поки не всі у Євросоюзі це чітко усвідомлюють», - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він висловив застереження, що у Франції існує висока імовірність скоєння терористичних актів у період до другого туру виборів Президента, який запланований на 7 травня.

«Зрозуміло, що режим Путіна вже профінансував та організував можливість такого теракту, щоб діяти на користь своїх агентів у Європі та у Франції, зокрема. Цинізм цього режиму не має меж», - зазначив дипломат, який представляє одну із провідних держав ЄС, але вирішив залишитися неназваним.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 квітня під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У результаті трагедії загинув американець, була поранена німкеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-