Порошенко: Спільні санкції проти Росії - чи не єдиний аргумент, що утримує Кремль

Порошенко: Спільні санкції проти Росії - чи не єдиний аргумент, що утримує Кремль

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголошує, що спільні санкції країн світу проти Росії - чи не єдиний аргумент, який утримує Кремль за столом переговорів, а тому вкрай важливо залишати їх і надалі.

Про це Глава держави заявив у середу під час свого виступу у Королівському інституті міжнародних відносин "Четем Хауз" у Лондоні на тему: "Битва за Україну: лідерство та солідарність проти агресії", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не вірте тим, хто каже, що санкції не потрібні. Санкції - це єдиний механізм, який утримує Росію за столом переговорів", - сказав Президент.

Він підкреслив, що якби не санкції і не Україна, то російські танки стояли б вже набагато далі у Європі. "Путін зупинив своє просування далі в Європу через санкції і боротьбу українців. І це дуже важливо. Ми повинні закінчити цю боротьбу. Агресори світу повинні знати, що вони будуть покарані за свої злочини", - наголосив Глава Української держави.

Президент також зауважив, що Україна бореться за свою територіальну цілісність сама, і винятково власною зброєю, оскільки за три роки російської агресії не отримала ніякої зброї з інших країн. Але українські військові, за його словами, отримали "фантастичне навчання з британськими, американськими, канадськими і деякими європейськими солдатами", і за це дуже вдячні, оскільки це був унікальний досвід обміну.

Нині ж Україна, підкреслив Порошенко, потребує того, аби Європа і надалі підтримувала Україну у проведенні реформ і зберегла санкції проти Росії.

"Україні потрібні три речі: ми повинні бути сильними, єдиними і об'єднаними. Це наша формула перемоги, антидота проти агресії. А ще нам потрібна міцна підтримка українських реформ. Це дуже непросто під час війни трансформувати країну. Але ми успішно рухаємося і продовжуємо свої реформи, щоб стати кращою нацією. Для того, щоб Україна могла рухатися своїм шляхом удосконалення і далі, санкції Європи повинні залишатися проти Росії", - заявив український Президент.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-