Мир з Росією слід знаходити через силу, а не через умиротворення - Порошенко

Мир з Росією слід знаходити через силу, а не через умиротворення - Порошенко

Відео
Укрінформ
Російська сторона не зацікавлена у встановленні миру на Сході України, а хоче здійснювати контроль. Тому миру слід досягати за допомогою сили, а не умиротворення агресора.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу у Королівському інституті міжнародних відносин "Четем Хауз" у Лондоні на тему: "Битва за Україну: лідерство та солідарність проти агресії", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас немає миру через одну причину: росіяни не зацікавлені у встановленні миру. Вони зацікавлені у здійсненні контролю", - сказав Президент.

Порошенко зазначив, що він в черговий раз це відчув, коли цього понеділка разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом провели телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним у "нормандському форматі".

"Це була ще одна демонстрація порожніх обіцянок Москви. Це була ще одна демонстрація їх відношення: "якщо ви хочете миру, ви можете його мати, однак лише на наших умовах". Ніяких компромісів. Просто - влада сили. І це ще раз доводить, що ми не маємо іншого шляху, аніж знайти мир через силу, не умиротворення", - підкреслив Президент України.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-