Україна може подати проти Росії ще один позов - Климпуш-Цинцадзе

Україна може подати проти Росії ще один позов - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Україна звернеться з позовом проти Росії до міжнародних судів у разі перешкоджання Російською Федерацією риболовлі в українських територіальних водах.

Про це на брифінгу за результатами засідання заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується того, що хтось хоче заборонити нам у наших територіальних водах займатися рибальством, я думаю, це ще один з тих випадків, який може перетворитися на черговий позов України проти Російської Федерації. Я думаю, він буде абсолютно обгрунтованим", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня співробітники прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму затримали "за порушення державного кордону" українське рибальське судно "Рибак Херсона".

За даними Держрибагентства України, екіпаж судна поінформував, що прикордонники окупованого Криму усно попередили їх, що починаючи з травня 2017 року мають намір повідомляти береговим службам анексованого півострова про необхідність арешту українських суден, навіть, якщо вони перебуватимуть в економічній зоні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-