Голосування за урядові закони спростовує міф про олігархічну коаліцію - КВУ

Голосування за урядові закони спростовує міф про олігархічну коаліцію - КВУ

Дослідження
Укрінформ
Законопроекти уряду підтримує у Верховній Раді стара коаліція, і це спростовує міф про олігархічну коаліцію.

Про це заявив генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель, презентуючи дослідження "Річниця уряду: чи вдалося Володимиру Гройсману налагодити співпрацю із Верховною Радою", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Природно, що урядові законопроекти підтримують партії коаліції - "Народний Фронт" і Блок Петра Порошенка. "Народний Фронт" дає найбільше - 79% голосів, Блок Петра Порошенка - 73%. Але наше дослідження показує, що за урядові законопроекти реально голосує стара коаліція", - сказав Кошель.

Він уточнив, що на підтримку урядових законопроектів партія "Самопоміч", яка оголосила про вихід в опозицію, дає 65% голосів, Радикальна партія Олега Ляшка - 60% , "Батьківщина", яка перейшла у жорстку опозицію, дає 50% голосів.

За словами Кошеля, найменше підтримують законодавчі ініціативи уряду депутатські групи "Воля народу" (лише 36%), "Відродження" (27%), а також "Опозиційний блок", який "де-факто сьогодні працює в парламенті у режимі бойкоту" (19%).

"Таким чином, ці цифри спростовують штучно нав'язаний міф про олігархічну коаліцію - що, мовляв, урядові законопроекти не мають шансів без підтримки "Опозиційного блоку". Реально стара коаліція на сьогодні працює. І це простежується не лише по урядових законопроектах, а й загалом за підсумками роботи парламенту. Принаймні за дослідженнями, які ми проводили впродовж останніх півроку", - наголосив голова КВУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-