ЗМІ: Фінансові звіти вказують, що Манафорт отримував гроші з

ЗМІ: Фінансові звіти вказують, що Манафорт отримував гроші з "чорної каси" ПР

Укрінформ
Американський політтехнолог Пол Манафорт таки отримував кошти з так званої чорної каси Партії регіонів.

Про це свідчать фінансові звіти, які опинилися у розпорядженні агентства Associated Press.

"Щонайменше $1,2 млн виплат зареєстровані в книзі (неофіційний реєстр витрат на політичні цілі Партії регіонів - ред.) поруч з ім'ям Манафорта, були фактично отримані його консалтинговою фірмою у Сполучених Штатах. Вони включають у себе платежі в 2007 і 2009 роках і надають перші докази того, що фірма Манафорта отримала принаймні деякі гроші, перераховані з так званої чорної бухгалтерії", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у серпні в Україні з'явилася рукописна книга з доларовими сумами і датами поруч з ім'ям Пола Манафорта, який був тоді головою передвиборних кампанії Дональда Трампа. Українські слідчі назвали це свідченням позапланових виплат від Партії регіонів і частиною більш масштабної корупції при колишньому президенті Вікторові Януковичу.

Сам Манафорт не заперечує того, що його фірма отримала гроші, зазначивши, що будь-які проведені операції є законними виплатами за політконсалтингову роботу, яка була надана. "Я виставив рахунок своїх клієнтів, і вони заплатили за безготівковим розрахунком, який я отримав через банк США", - сказав він.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко (фракція Блоку Петра Порошенка) заявляв, що Манафорту було переказано 750 тис. дол.

Наразі Управління американського Мінфіну, яке опікується фінансовими розслідуваннями, вивчає інформацію про багатомільйонні офшорні фінансові операції Пола Манафорта, який очолював виборчу кампанію Дональда Трампа на президентських виборах у США.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-