Слідчі Мінфіну США добралися до офшорних рахунків Манафорта – AP

Слідчі Мінфіну США добралися до офшорних рахунків Манафорта – AP

Укрінформ
Управління американського Мінфіну, яке займається фінансовими розслідуваннями, вивчає інформацію про багатомільйонні офшорні фінансові операції Пола Манафорта, який очолював виборчу кампанію Дональда Трампа на президентських виборах у США.

Про це повідомило в четвер із посиланням на джерела в адміністрації американське інформаційне агентство Associated Press

"Агенти Міністерства фінансів США нещодавно отримали інформацію про офшорні фінансові операції за участю колишнього глави кампанії президента Дональда Трампа, Пола Манафорта, в рамках федерального розслідування в боротьбі з корупцією у Східній Європі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією джерел, дані по Манафорту були передані в управління, що розслідує фінансові злочини, слідчими органами Кіпру на початку цього року. У справах, які Манафорт мав на Кіпрі, фігурують, у тому числі, його багатомільйонні оборудки з російським олігархом Олегом Дерипаскою, а також використання ним підставних фірм.

"В принципі, немає нічого незаконного у використанні кількох фірм, як робив це Манафорт. Але залишається незрозумілим, чому він був пов'язаний з компаніями на Кіпрі, відомими своєю репутацією відмивання грошей ще до приєднання (Кіпру. – Ред.) до ЄС, з нез'ясованими джерелами фінансів, що надходять до них, а також із секретністю щодо зв'язків цих фірм з Манафортом", - йдеться в публікації.

Офіційний представник Манафорта поки зберігає мовчання з цього приводу, пише видання. 

Речник Білого дому Шон Спайсер також відмовився від коментарів щодо офшорних фінансових операцій одного з представників близького оточення нинішнього президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-